​Volkswagen planira velike investicije u električne aute

​Volkswagen planira velike investicije u električne aute

Njemački proizvođač Volkswagen (VW) najavio je u četvrtak 30 novih modela električnih automobila i velika ulaganja u taj segment transporta u sklopu nove strategije kojom se žele jasno distancirati od skandala s krivotvorenjem podataka o ispuštanju štetnih plinova. - See more at: http://www.pogled.ba/clanak/volkswagen-planira-velike-investicije-u-elektricne-aute/90606#sthash.ct1ugL5u.dpuf

Izvršni direktor najvećeg europskog proizvođača automobila Matthias Mueller kazao je da će biti potrebne ogromne investicije kako bi kompanija prevladala skandal s krivotvorenjem podataka o emisiji štetnih plinova iz dizelskih motora, objavio je BBC.

Mueller je izrazio nadu da će do 2025. godine električni automobili činiti oko 20 do 25 posto njihove godišnje prodaje.

Opisujući “ključne elemente nove strategije grupe”, Mueller je rekao da je cilj VW-a “promijeniti ključno automobilsko poslovanje odnosno – drugim riječima – provesti temeljiti preustroj koji će signalizirati spremnost za novo doba mobilnosti”.

VW će se fokusirati na “najatraktivnije i najbrže rastuće tržišne segmente”, rekao je. “Poseban naglasak bit će na e-mobilnosti. Grupa planira široku inicijativu na tom području – namjerava u narednih desert godina lansirati više od 30 električnih vozila s isključivo baterijskim pogonom”, kazao je.

Po njegovim će riječima preobrazba VW-a uključivati ulaganja u visini više desetaka milijardi eura, koja će se financirati uštedama i rezanjem troškova u svim brendovima i svim dijelovima poslovanja, prenose agencije.

“To će od nas zahtijevati – nakon teške faze povezane s problemom dizelskih motora – da učimo iz pogrešaka, ispravimo nedostatke i utvrdimo korporativnu kulturu koja je otvorena, temeljena na vrijednostima i ukorijenjena u integritetu”, kazao je Mueller novinarima u sjedištu kompanije u Wolfsburgu:

Poslovanje kompanije s automobilskim dijelovima, raspoređeno u 26 tvornica, bit će pojednostavljeno, s naglaskom na smanjenju troškova administracije i marketinga.

VW je zapao u krizu nakon što je u rujnu prošle godine u SAD-u objavljeno da su dizelski motori opremljeni softverom koji lažira rezultate na ispitivanju emisije štetnih plinova. Iz kompanije su naknadno objavili da je sporni softver ugrađen u nekih 11 milijuna vozila diljem svijeta. – See more at: http://www.pogled.ba/clanak/volkswagen-planira-velike-investicije-u-elektricne-aute/90606#sthash.ct1ugL5u.dpuf

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply