6. dani pasivne kuće u Hrvatskoj

Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu poziva Vas na sudjelovanje u programu trodnevnog međunarodnog stručnog skupa s izložbom koji će se održati od 8. – 10. novembra ove godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića. Kao i prethodnih godina očekuje se više stotina učesnika, predavača i izlagača iz desetak država pod pokroviteljstvom

Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu poziva Vas na sudjelovanje u programu trodnevnog međunarodnog stručnog skupa s izložbom koji će se održati od 8. – 10. novembra ove godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića.

Kao i prethodnih godina očekuje se više stotina učesnika, predavača i izlagača iz desetak država pod pokroviteljstvom državnih institucija, gradova, stručnih organizacija i udruženja.

Ulaskom u EU sve je veća uloga lokalne uprave u planiranju i ostvarivanju ciljeva energetske učinkovitosti i smanjenja emisija pa ove godine posebno pozivamo županije i gradove na prezentiranje iskustava i postignuća koja će razmjenom informacija postići višu vrijednost.   

Održat će se brojna predavanja, radionice i prezentacije firmi te stručni obilasci gradilišta i dovršenih niskoenergetskih i pasivnih kuća.

Osim primjera novogradnje, tema energetski efikasne obnove (modernizacije) do energetskog standarda pasivne kuće ili tzv. “žfaktor 10”, zauzima već četvrtu godinu za redom posebno mjesto i u ovogodišnjem programu, stvarajući stručnu platformu za kvalitetne i napredne modele obnove.  

Prikazi projektnih i ostvarenih postignuća u HR i EU prate predavanja i informacije o najnovijoj regulativi vezanoj za energetsku efikasnost, implementaciju EU Direktive o energetskim svojstvima zgrada (Energy Performance of Buildings Directive  EPBD), o HR projektima iz okvira EU programa Intelligent Energy Europe (IEE) IDES-EDU, 7. okvirnom programu (PERFECTION, OPEN HOUSE), o projektima INTENSE, ECO-SANDWICH, CROSKILLS, BISTEC, SUSTAINACO, PASSREG i ENVISION 2020, o energetskom certificiranju, zelenoj gradnji i najnovijim trendovima.

Posebno će se obraditi teme testiranja zrakopropusnosti uz termovizijsko snimanje i tako protumačiti metoda testiranja i certificiranja pasivnih kuća. Prikazat će se najnoviji projekti i ostvarenja vrlo niskoenergetskih, pasivnih kuća i zgrada u Hrvatskoj i drugim državama EU.

Uz izložbeno i prezentacijsko predstavljanje najnovijih proizvoda; materijala, građevinskih sustava i instalacijske opreme, predstavit će se i nove IT podrške za integralno projektiranje.

Dani pasivne kuće su otvoreni za sve zainteresirane građane, arhitekte, sve inženjerske graditeljske i komplementarne struke, za profesionalce i studente, investitore, menadžere, banke, edukacijske institucije, izvođače, proizvođače, izvoditelje i zastupnike firmi.

Pošaljite Vašu prijavu s podacima za kontakt na

Kontakt: www.arhitekt.hr
miscevic@arhitekt.hr   tel.:
(01) 4639394, 4821501   fax: (01) 4821501

Broj učesnika za stručne obilaske je ograničen!

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply