Akciju podržali brojni BiH gradovi

Akciju podržali brojni BiH gradovi

Deveti po redu Sat za planet Zemlju ugasio je više od 7000 svjetskih gradova, iz ukupno 172 zemlje svijeta sa svih sedam kontinenata. Više od 1.400 znamenitosti isključilo je svjetla u subotu, uključujući Empire State Building i sjedište Ujedinjenih naroda u New Yorku, Eiffelov toranj u Parizu, Burj Khalifa u Dubaiju, Harbour Bridge u Sydneyu i kultni

Deveti po redu Sat za planet Zemlju ugasio je više od 7000 svjetskih gradova, iz ukupno 172 zemlje svijeta sa svih sedam kontinenata.

Više od 1.400 znamenitosti isključilo je svjetla u subotu, uključujući Empire State Building i sjedište Ujedinjenih naroda u New
Yorku, Eiffelov toranj u Parizu, Burj Khalifa u Dubaiju, Harbour Bridge u Sydneyu i kultni horizont poslovnih zgrada u Hong Kongu.
U akciji je sudjelovalo više od 10 BiH gradova, a u mrak su među drugima utonuli i najpoznatiji simboli BiH Vijećnica u Sarajevu,  Banski dvor u Banja Luci i Stari Most u Mostaru.

Dokazujući da nijedna individualna akcija oko klimatskih promjena nije premala, te da nijedna kolektivna vizija nije prevelika, Sat za planet Zemlju započeo je gašenjem svjetla na pacifičkom otoku Samoa.  Sat za planet Zemlju obišao je svijet kroz 24 vremenske zone koje su se tom prigodom ujedinile pred velikim izazovom klimatskim promjenama. Tako ova akcija diskusiju o klimi miče iz soba za sastanke u dnevne sobe porodica, a upravo tako WWF nastoji uključiti pojedince u debatu vjerujući da svatko može iskoristiti svoju moć da promijeni klimatske promjene.

WWF je ovogodišnju akciju povezao s kampanjom “S.O.S. za Jadran” koju provode s drugim nevladinim organizacijama u regiji. Predstavnici WWF Adria u Zagrebu okupili su se sa svojim volonterima ispred zamračene Zagrebačke katedrale te snimili fotografije igre sa svjetlošću kojima su ispisali “žEarth Hour Adria” i “žS.O.S. za Jadran” te ih poslali kao našu razglednicu u svijet.

Akciju su i ove godine poduprle brojne slavne osobe poput nogometaša Lionela Messija, glumice Alicie Silverstone i modela Gisele Bundchen te WWF-ovi globalni ambasadori  Jared Leto i Andy Murray.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply