Apple otvorio novu kompaniju koja će prodavati višak proizvedene energije njihove solarne farme

Apple otvorio novu kompaniju koja će prodavati višak proizvedene energije njihove solarne farme

Apple je fokusiran da sve svoje prodavnice i urede, u Americi i širom svijeta, prebaci na 100% električnu energiju iz obnovljivih izvora energije. Apple je ponovo na naslovnim stranama magazina širom Amerike zbog otvaranja nove kompanije koja će se striktno baviti prodajom viška energije koja je generisana iz njihove solarne farme.

Apple Energy LLC, produžnica Apple-a, je registrovana u Delaware-u ranije ovog mjeseca.

Apple Energy LLC je društvo s ograničenom odgovornošću Delaware i podružnica u potpunom vlasništvu Apple Inc. Kontakt je Apple Energy LLC, One Infinite Loop, Cupertino, CA 95014,” navodi se u zahtjevu.
apple-energy-llc-filing
Apple je također zatražio dozvolu od FERK-a za početak prodaje višak snage u roku od 60 dana od dana podnošenja zahtjeva, tj. 6. juna.

Nova kompanija će dati Apple-u mogućnost prodaje viška struje u sred dana za “mrežno-mjerenu” energiju tokom noći ili oblačnih dana.

Pregledom podnešenog zahtjeva FERK-u može se naslutiti da Apple ima veće ambicije u energetskom sektoru, jer kompanija ustvari gleda da prodaje višak električne energije širom Amerike.

Trenutno, kada privatne kompanije prodaju svoj višak energije, one tp mogu učiniti samo tako da prodaju energetskim kompanijama – i zbog toga često (zavisi od države) moraju prodati po veleprodajnim cijenama.

Ono što Apple cilja da uradi je da direktno prodaje krajnjem korisniku po tržišnim cijenama. Drugim riječima, da prodaju po maloprodajnoj cijeni svoj višak energije.

Ostaje da vidimo da li Apple želi u budućnosti prodavati zelenu obnovljivu energiju domaćinstvima širom Amerike. Apple Energy, LLC je takođe interesantan shodno tračevima da je Apple započeo projekt električnog auta, tako da misterija oko Apple-ovih namjera postaje sve interesantnija.

Šta Vi mislite da se dešava ovdje?

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply