Auto Start iz Mostara gradi solarnu elektranu i zapošljava nove radnike

Auto Start iz Mostara gradi solarnu elektranu i zapošljava nove radnike

Auto Start iz Mostara gradi solarnu elektranu od 150 kW. Mirsad Vrce, vlasnik Auto Starta za poslovni portal Akta.ba kaže kako je pri kraju pribavljanje licenci i ugovora. Elektrana će biti postavljena na krovu firme i u funkciji će biti u narednih šest mjeseci. Investicija je vrijedna oko pola miliona KM. Inače, kompanija Auto Start

Auto Start iz Mostara gradi solarnu elektranu od 150 kW. Mirsad Vrce, vlasnik Auto Starta za poslovni portal Akta.ba kaže kako je pri kraju pribavljanje licenci i ugovora.

Elektrana će biti postavljena na krovu firme i u funkciji će biti u narednih šest mjeseci. Investicija je vrijedna oko pola miliona KM.

Inače, kompanija Auto Start je ovlašteni distributer i serviser vozila Hyundai za Hercegovačko-neretvanski kanton, koji svoju djelatnost provodi kroz moderan i funkcionalan autosalon koji se nalazi u mostarskom naselju Vrapčići.

Osim prodaje vozila Hyundai, Vrce kaže kako je Auto Start ovlašteni serviser za Hyundai, rent-a-car, te usluge servisiranja putničkog i dostavnog programa ovlaštenom univerzalnom dijagnostikom Bosch za sve modele. Posjeduju vučnu službu, a u njihovoj zgradi se nalazi i prodavnica auto dijelova.

Prodajom su zadovoljni, iako smatra Vrce može i bolje. Veliki problem kompaniji predstavlja nedostatak stručnog kadra, te traže ozbiljnog prodavača vozila sa VS ili VSS, te automehaničara-elektroničara sa završenom srednjom školom.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply