Benzinske pumpe i dalje toče lož ulje – Za tri mjeseca u RS izrečene kazne od 44.000 KM

Benzinske pumpe i dalje toče lož ulje – Za tri mjeseca u RS izrečene kazne od 44.000 KM

Da pojedine pumpe, uprkos zabrani, i dalje sipaju lož ulje u automobile potvrđuje podatak inspekcije da je samo za tri mjeseca ove godine izrekla kazne u iznosu od 44.000 KM.

Riječ je o kaznama izrečenim nakon što je Ministarstvo trgovine i turizma RS, da bi sprečilo zloupotrebe, još 17. maja ove godine donijelo pravilnik koji strogo zabranjuje točenje ovog goriva u automobile.

Kako su objasnili u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, za tri mjeseca obavili su 160 kontrola na benzinskim pumpama, a kod nekoliko je utvrđen promet ovog energenta.

– Takođe, inspekcija je uz asistenciju policije u proteklom periodu i kod 50 automobila kontrolisala gorivo koje se nalazi u rezervoaru. U dva slučaja je utvrđeno da se u rezervoaru nalazi lož ulje, a protiv vlasnika su preduzete prekršajne mjere – rekli su u Inspektoratu.

U skladu sa novim pravilnikom trgovina na malo lož uljem može se vršiti na benzinskim pumpnim stanicama samo iz posebnog rezervoara, izdvojenog od mjesta predviđenog za snabdijevanje pogonskim motornim gorivom, što ranije nije bio slučaj.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply