BH Gas saopštenje o isporuci plina

BH Gas tvrdi da nije obustavio isporuku plina!

Kako se u posljednja dva dana u medijima objavljaju informacije o tome da potrošači prirodnog gasa nisu bili adekvatno snabdjeveni prirodnim gasom, BH-Gas je osjetio obavezu da javnost upozna sa dole datim pokazateljima,

Naručene i potrošene količine po potrošačima:

Gore dati pokazatelji ukazuju da je BH-Gas obezbijedio i veće količine prirodnog gasa od naručenih količina po datim potrošačima. Iz BH-Gasa ne žele polemizirati sa bilo kojim potrošačem ili osobom koja plasira negativne informacije ali ne mogu ostati nijemi na, posebno iznesenu tvrdnju, npr. da je Zenica bila ograničena u snabdijevanju prirodnim gasom.

Iz BH-Gasa ukazuju da su sve kompanije u lancu snabdijevanja i transporta prirodnog gasa, kako u zemlji tako i van nje, činile maksimalne napore da svaki potrošač bude uredno snabdjeven prirodnim gasom, a posebno oni potrošači koji nemaju alternativu.

Na kraju dovodimo se do pitanja: Kakve se ovdje igre igraju? Zašto Toplane prelaze na lož-ulje ako su dovoljno snadbjevane prirodnim gasom?

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu