BiH: U Neumu prvi energetski samit

BiH: U Neumu prvi energetski samit

U Neumu će 15. i 16. aprila biti održan Prvi energetski samit u BiH u organizaciji projekta Investiranje u sektor energije Američke agencije za međunarodni razvoj. Iz USAID-a je saopšteno da su reforma energetskog sektora, korištenje obnovljivih izvora energije, energetska efikasnost i liberalizacija tržišta električnom energijom teme koje će u narednom periodu biti aktuelne za cjelokupnu društvenu zajednicu

U Neumu će 15. i 16. aprila biti održan Prvi energetski samit u BiH u organizaciji projekta Investiranje u sektor energije Američke agencije za međunarodni razvoj.

Iz USAID-a je saopšteno da su reforma energetskog sektora, korištenje obnovljivih izvora energije, energetska efikasnost i liberalizacija tržišta električnom energijom teme koje će u narednom periodu biti aktuelne za cjelokupnu društvenu zajednicu u BiH. U saopštenju je istaknuto da reforma energetskog sektora podrazumijeva učešće znatnog broja institucija vlasti, agencija, velikih, srednjih i malih proizvođača, investitora, nevladinih organizacija, stručnjaka različitih profila i predstavnika medija.

Učešće na samitu najavili su predstavnici najvažnijih učesnika u energetskom sektoru u BiH, a otvoriće ge ambasador SAD u BiH Morin Kormak i predstavnici vlasti i komisija za energiju u BiH. Prvi energetski samit u BiH biće održan pod pokroviteljstvom Regulatorne komisije za električnu energiju BiH, Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske i Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH.

1 comment

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

1 Comment

  • test
    28/05/2015, 1:54 pm

    test

    REPLY

Marketing

Najnovije

Izdvojeni Video