Borego gradi najveći solarni niz na koledžu u New Yorku

Borego gradi najveći solarni niz na koledžu u New Yorku

Instalacija ovog solarnog niza će Houghton College sačuvati oko 4,3 miliona dolara tokom dvadeset petogodišnjeg PPA ugovora. Borego Solar System Inc. završio je sa izgradnjom najveće solarne elektrane u okviru kampusa Houghton College u saveznoj državi New York. Snaga ove elektrane je 2,5 MW i proizvodi električne energije za preko pola potreba ovog koledža. Dizajnirana i izgrađena od

Instalacija ovog solarnog niza će Houghton College sačuvati oko 4,3 miliona dolara tokom dvadeset petogodišnjeg PPA ugovora.

Borego Solar System Inc. završio je sa izgradnjom najveće solarne elektrane u okviru kampusa Houghton College u saveznoj državi New York. Snaga ove elektrane je 2,5 MW i proizvodi električne energije za preko pola potreba ovog koledža.

Dizajnirana i izgrađena od strane Borrega, ovaj projekat je finansiran od stane Washington D.C. General Energy Solutions je obezbijedio 8.570 solarnih panela za ovaj projekat.

Instalacija je dovoljna za napajanje oko 370 domaćinstava godišnje i omogućuje da koledž ostvari smanjenje emisija od 23% u prvoj godini i da uštedi oko 4,3 miliona dolara u toku 25 godina trajanja.

“Ovaj projekat odražava predanost Houghton College za obnovljivim izvorima energije i stvaranje partnerstava za dobrobit naše zajednice”, rekao je predsjednik Houghton College Shirley Mullen.

Solarna politika savezne države New York je dostigla brzi razvoj kroz razne podsticaje, bržih i lakših izdavanja dozvola i drugih programa koji ubrzavaju razvoj solarne politike. Prošlog proljeća dodijeljeno je 46 miliona dolara za velike solarne projekte kroz NY-Sun Competitive PV Program vođen od strane savezne države New York.

Da li ovo može biti jedan pozitivan primjer za bosansko-hercegovačku vlast i da potakne naše univerzitete na ovakve projekte? Ovakvi projekti nam pomažu u održivom razvoju, smanjenju emisija i daju pozitivnu sliku u svijetu.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply