Certifikati garancija evropskog standarda usluge kompanije Solar Star

Certifikati garancija evropskog standarda usluge kompanije Solar Star

U cilju primjene najviših standarda rada i sposobnosti izvođenja najzahtjevnijih solarnih projekata, novoosnovana domaća kompanija Solar Star doo iz Bugojna ovog mjeseca svojim uposlenicima obezbijedila je sticanje dodatne stručne kvalifikacije i iskustva kroz sedmodnevnu obuku za solarne elektrane u Beču, Austriji. Prva Solar Star grupa od 5 uposlenih već je otputovala i pohađa obuku pod vodstvom

U cilju primjene najviših standarda rada i sposobnosti izvođenja najzahtjevnijih solarnih projekata, novoosnovana domaća kompanija Solar Star doo iz Bugojna ovog mjeseca svojim uposlenicima obezbijedila je sticanje dodatne stručne kvalifikacije i iskustva kroz sedmodnevnu obuku za solarne elektrane u Beču, Austriji.

Prva Solar Star grupa od 5 uposlenih već je otputovala i pohađa obuku pod vodstvom Kristijana Cvrtka, mag. ing. elektrotehnike i Sanela Jusića, dipl. ing. elektrotehnike, dok će druga grupa otputovati naredne sedmice. Nakon završetka edukacije uposlenici će dobiti certifikate za poslove na montaži solarnih fotonaponskih panela, koji garantuju evropski standard usluge.

“žObzirom da ćemo sa gradnjom solarne elektrane na zemljištu površine 18.000 m2 koje smo zakupili u Stocu započeti na proljeće naredne godine, želimo da gradnja teče po posljednjim trendovima i najvišim standardima, a to možemo samo postići uz stručne ljude koji su ključni za uspjeh ovakvog projekta. Naš tim već čine vrhunski stručnjaci, a ovo iskustvo i aktivna primjena će samo dodatno podići nivo kvaliteta naše usluge”, istako je Elvir Å ehić, projekt menadžer u firmi Solar Star.      

Uža specijalnost kojom se bavi ova domaća kompanija je savjetovanje, planiranje, prodaja, montaža i održavanje solarnih fotonaponskih sistema, koju će stručnim usavršavanjem i aktivnom primjenom razvijati i u budućnosti.

“žNaša kompanija je s početkom rada otvorila 10 novih radnih mjesta, a stalnim ulaganjima i novim kapacitetima nadamo se da ćemo omogućiti zapošljavanje još većeg broja ljudi. Smatramo da je ulaganje u razvoj i stručno usavršavanje naših uposlenika ključno za postizanje iznadprosječnih rezultata kompanije, ali prije svega garancija za ispunjenje svih zahtjeva naših klijenata”, istako je Eldin Hindija, direktor firme Solar Star.

Solar Star se zalaže da je edukacija stručnih radnika i individualizirani pristup svakom klijentu ključan u dostizanju svjetskih znanja i vještina, što je ujedno poticaj za početak razvoja ove industrije i korištenje obnovljivih izvora energije u Bosni i Hercegovini.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu