četiri donatora potpisuju memorandum za jačanje energetske efikasnosti u BiH

četiri donatora potpisuju memorandum za jačanje energetske efikasnosti u BiH

Od ove godine se gotovo cjelokupan Coca-Cola Sarajevo Holiday Market se grije na biomasu pelete, zahvaljujući kompaniji Kovan Metalna industrija Gračanica Memorandum o razumijevanju između donatora koji su u Bosni i Hercegovini aktivni u oblasti energetske efikasnosti bit će potpisan u Sarajevsko pivo Holiday Pub-u na Coca-Cola Sarajevo Holiday Market-u u utorak, 18. decembra u

Od ove godine se gotovo cjelokupan Coca-Cola Sarajevo Holiday Market se grije na biomasu pelete, zahvaljujući kompaniji Kovan Metalna industrija Gračanica

Memorandum o razumijevanju između donatora koji su u Bosni i Hercegovini aktivni u oblasti energetske efikasnosti bit će potpisan u Sarajevsko pivo Holiday Pub-u na Coca-Cola Sarajevo Holiday Market-u u utorak, 18. decembra u 11 sati.

Memorandum o razumijevanju, koji će potpisati predstavnici USAID-a, GIZ-a, UNDP-a i EU DEL / EUSR BiH, je od velike važnosti za BiH, obzirom da jasno iznosi namjere sva četiri donatora da intenzivno sarađuju i koordiniraju svoje napore ka povećanju energetske efikasnosti u Bosni i Hercegovini.

Sporazum o razumijevanju potpisat će David J. Barth, šef misije USAID-a, Alexandra Hilbig, menadžerica GIZ-ovog Otvorenog regionalnog fonda za jugoistočnu Evropu, Zahira Virani, zamjenica rezidentnog predstavnika UNDP-a i Martin Schieder, EU DEL /  EUSR BiH, prvi sekretar / šef operativne sekcije za ekonomski razvoj, trgovinu i prirodne resurse.

Ove godine tema energetske efikasnosti je od velike važnosti za Coca-Cola Sarajevo Holiday Market. Uz pomoć USAID-a 3E (Ekonomija energetske efikasnosti), Njemačkog društva za međunarodnu saradnju GIZ i UNDP-a, od ove godine se gotovo cjelokupan Market (sajamske kućice, Sarajevsko pivo Holiday Pub i Argeta Junior Play House) grije na biomasu pelete, zahvaljujući kompaniji Kovan Metalna industrija Gračanica, koja je jedan od lidera u proizvodnji peleta i sistema grijanja na pelet.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu