Danas odluka o poskupljenju vode i plina

Danas odluka o poskupljenju vode i plina

Nakon poskupljenja električne energije za velikih 33 posto u julu ove godine, građane Sarajeva će na samom početku ove zime dočekati veće cijene vode i plina, odnosno grijanja. Nakon poskupljenja električne energije za velikih 33 posto u julu ove godine, građane Sarajeva će na samom početku ove zime dočekati veće cijene vode i plina, odnosno grijanja. Vlada

Nakon poskupljenja električne energije za velikih 33 posto u julu ove godine, građane Sarajeva će na samom početku ove zime dočekati veće cijene vode i plina, odnosno grijanja.

Nakon poskupljenja električne energije za velikih 33 posto u julu ove godine, građane Sarajeva će na samom početku ove zime dočekati veće cijene vode i plina, odnosno grijanja.

Vlada Kantona Sarajevo danas bi trebala donijeti odluku o eventualnom povećanju cijene vode i centralnog grijanja.

Odluka će biti donesena nakon što predstavnici Vlade danas obave razgovore s predstavnicima preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, “Toplane” i “Sarajevogas”, koji su pozvani na sjednicu.

Prema nekim izvorima, voda bi trebala poskupjeti za 25 posto, a grijanje čak za 33 posto.

Vlada bi danas trebala donijeti i odluku o zaštiti više od 8.800 osoba, koje bi došle u težak materijalni položaj ukoliko dođe do poskupljenja ovih komunalija.

 

Izvor: radiosarajevo.ba

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu