Divna ljetna vijest: Grijanje poskupljuje!

Divna ljetna vijest: Grijanje poskupljuje!

One koje su ošamućeni tropskim vrućinama ‘osvježit’ će vijesti iz BH Gasa i Toplana Sarajevo. Plin od septembra poskupljuje za 16 posto, a cijena centralnog grijanja preko sarajevskih Toplana za najmanje 30 posto! Toplana prema ovoj firmi. Od ukupno 64 miliona KM potraživanja BH Gasa, na Sarajevogas otpada čak 38 miliona. Prema Kresinim riječima, Sarajevogas mora do 30.

One koje su ošamućeni tropskim vrućinama ‘osvježit’ će vijesti iz BH Gasa i Toplana Sarajevo. Plin od septembra poskupljuje za 16 posto, a cijena centralnog grijanja preko sarajevskih Toplana za najmanje 30 posto!

Toplana prema ovoj firmi. Od ukupno 64 miliona KM potraživanja BH Gasa, na Sarajevogas otpada čak 38 miliona. Prema Kresinim riječima, Sarajevogas mora do 30. decembra uplatiti “BH-Gasu” 18 miliona maraka.

“žTo znači da će, na žalost građana, morati doći do korekcije cijene grijanja da bi se ovaj iznos namirio. Toplane će, prema svemu sudeći, morati povećati cijenu grijanja za minimalno 30 posto, i to već sada, početkom septembra. Kao naš najveći potrošač, Sarajevogas je uvijek imao oko 15 miliona KM dugovanja, ali posljednjih nekoliko godina stvari su se zakomplicirale, pa je ta cifra dostigla rekordnih 38 miliona”, kaže Kreso za Avaz.

Izvor: radiosarajevo.ba

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu