E.ON u SAD-u gradi sistem za pohranu energije

E.ON u SAD-u gradi sistem za pohranu energije

U Tusconu se gradi baterijski sistem za pohranu Solarne energije sa kapacitetom 10 MW / 2,5 MW h

Kako je izvijestio američki portal ‘Renewable Energy World.com’, firma E.ON Climate and Renewables North America (američka podružnica njemačke energetske skupine E.ON) u Tusconu u Arizoni u SAD-u gradi baterijski sistem za pohranu električne energije proizvedene u solarnim elektranama.

Kako se ističe, snaga sistema iznosi 10 MW i u njemu će se moći pohraniti 2,5 MW h električne energije. Investitor u projekt pod nazivom Iron Horse je lokalna elektroenergetska firma Tucson Electric Power (TEP), a sam sistem nalazi se u sklopu Znanstvenog i tehnološkog parka Sveučilišta Arizone.

Sistem se sastoji od litij-ionskih baterija i moći će mnogo brže odgovarati na promjene u proizvodnji i potrošnji energije nego što to mogu uobičajene elektrane. Očekuje se da bi u pogon trebao biti pušten u prvoj polovici 2017. godine. Istodobno, riječ je o projektu koji je u skladu s ambicioznim planovima TEP-a da do 2030. godine čak 30% proizvodnje namiruje iz obnovljivih izvora.

Istovremeno, firma gradi još jedan sustav za pohranu energije. Njegove radne značajke su također 10 MW / 2,5 MW h, a izvođač i operator će biti firma NextEra Energy Resources.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply