EDC nastavlja širenje na području geotermalne energije

EDC nastavlja širenje na području geotermalne energije

Kompanija EDC i u 2013. godini nastavlja svoj rast na području geotermalne energije, posebice na Filipinima, ali i na inozemnim tržištima kao što su čile i Peru. Energy Development Corp. (EDC) najavila je daljnji razvoj geotermalne energije na Filipinima kroz 2013. godinu, ali i saradnju s Alterra Power, s kojom će u sljedeće dvije godine

Kompanija EDC i u 2013. godini nastavlja svoj rast na području geotermalne energije, posebice na Filipinima, ali i na inozemnim tržištima kao što su čile i Peru.

Energy Development Corp. (EDC) najavila je daljnji razvoj geotermalne energije na Filipinima kroz 2013. godinu, ali i saradnju s Alterra Power, s kojom će u sljedeće dvije godine ostvariti rast na tržištu Èilea i Perua. U Èileu je u planu izrada dviju bušotina, dok se u Peruu očekuje razvoj projekata na pet lokacija.

Å irenje geotermalnog portfelja svakako će pomoći ovoj kompaniji u probijanju na inozemnom tržištu i daljnjem istraživanju i razvoju geotermalnih projekata, kao i upravljanju i održavanju geotermalnih elektrana.

EDC trenutno ima izgrađeno 1.130 MW geotermalnih elektrana, što je čini jednom od vodećih geotermalnih developera u svijetu. U septembru 2012. godine kompanija je najavila 17 novih projekata, od kojih će 70%, odnosno 12 projekata, činiti geotermalna energija, dok ostatak čine energije vjetra i solarna energija.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply