Energetske obnove u javnom sektoru

Energetske obnove u javnom sektoru

Hrvatska: Bit će dodijeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od gotovo 3 miliona kuna

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević potpisao je sedam ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Pet ugovora odnosi se na izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu osnovne škole Lipik iz Lipika, osnovne škole Mato Lovrak iz Kutine (faza 1A) i osnovne škole Mato Lovrak iz Kutine (faza 1B), dječjeg vrtića Cvrčak iz Virovitice i osnovne škole S. Kefelje iz Kutine, dok se preostala dva ugovora odnose na radove energetske obnove i to osnovne škole Sirač iz Sirača te osnovne škole Vilima Korajca iz Kaptola.

Temeljem ovih ugovora bit će dodijeljena bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u ukupnom iznosu od gotovo 3 miliona kuna (2.728.551,95 kuna). Ugovori su potpisani temeljem Pilot projekta MINGO-a, za provođenje kojega je osigurano 60 miliona kuna iz Evropskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku efikasnost.

MINGO je u drugom mjesecu ove godine započeo izradu Programa energetske obnove zgrada javnog sektora od 2016. do 2020. koji je upravo završen i bit će upućen u vladinu proceduru a temeljem kojega će za obnovu zgrada javnog sektora, u koje su uključene i zgrade odgojno obrazovnih javnih ustanova, na raspolaganju biti 211 miliona eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, priopćeno je iz MINGO-a.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply