Energis na sajmu “Volontiraj i ti”

Energis na sajmu “Volontiraj i ti”

Na sajmu „Volontiraj i ti“ koji je 04.06.2016. u Sarajevu organizirala Fondacija Mozaik u saradnji s Ambasadom SAD-a u BiH, predstavilo se više od 40 nevladinih organizacija iz BiH koje aktivno rade u službi društva i kontinuiranim volonterskim aktivnostima grade otvoreno demokratsko okruženje zasnovano na aktivizmu, solidarnosti, povezanosti i povjerenju.

Posjetioci sajma su imali priliku da saznaju više o misiji i dosadašnjem radu, te o mogućnosti volontiranja u Udruženju – centru za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – Energis koje je počelo sa radom u 2010 godini.

Energis je nagradio svoje posjetioce sveskama, majicama, posterima i naljepnicama. Energis nije zaboravio i na one najmlađe posjetioce, te su mališanima poklonjene bojanke i bojice.

13315298_1198567773509141_51843820703333604422320_n

“Uspjeh ovih nevladinih organizacija zavisi od vas, građana ove zemlje.  Ove grupe se mogu boriti za promjene, zahtijevati provedbu postojećih zakona i lobirati za  bolje, ali do napretka neće doći ako građani BiH ne stanu uz njih i ne podrže njihove ciljeve”,  izjavila je ambasadorica SAD u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack  pozdravljajući aktiviste tih organizacija i građane koji odaju  priznanje aktivnostima civilnog društva u BiH.

volontiraj040616

Sajam volontera i nevladinih organizacija i njegovo održavanje u glavnom gradu BiH pozdravio je i gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić. Naglasio je da mladi ljudi svojim radom, entuzijazmom i kreativnošću mogu  obnoviti naše društvo.

“Zato je budućnost ove zemlje vezana za vas, djecu i omladinu i za sve ono što će  što ćete činiti i vrijednosti koje njegujete kroz svoje različite aktivnosti”, kazao je Komšić.

 

 

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply