Energy Efficiency Conference, 3. juni 2010. Skopje

Energy Efficiency Conference, 3. juni 2010. Skopje

COSMO 2010 EEC koji će se održati 3. juna 2010. godine ima slijedeće ciljeve: “¢    Ubrzavanje procesa implementacije EU standarda i zakonskih okvira u polju energetske efikasnosti “¢    Stvaranje partnerstava za implementaciju novih tehnologija prilikom izgradnje energetski efikasnih rješenja “¢    Obrazovanje predstavnika javnog sektora, malih i srednjih preduzeća o održivom razvoju, zaštiti okoliša i smanjenju

COSMO 2010 EEC koji će se održati 3. juna 2010. godine ima slijedeće ciljeve:

“¢    Ubrzavanje procesa implementacije EU standarda i zakonskih okvira u polju energetske efikasnosti
“¢    Stvaranje partnerstava za implementaciju novih tehnologija prilikom izgradnje energetski efikasnih rješenja
“¢    Obrazovanje predstavnika javnog sektora, malih i srednjih preduzeća o održivom razvoju, zaštiti okoliša i smanjenju potrošnje energije.
Konferencija se sastoji od obrazovnog dijela seminara i B2B foruma za razmjenu znanja, iskustava i ideja o tehničkim, ekonomskim i pravnim temama koje će utjecati na budućnost energetski efikasne izgradnje.

Ko bi trebao učestvovati

·        Preduzetnici, investitori i drugi zainteresovani za    implementaciju standarda energetske efikasnosti

·        Dizajneri, arhitekte, inžinjeri, projekt menadžeri u izgradnji nekretnina

·        Inžinjeri, naučnici i istraživači zainteresovani za održivi razvoj i zaštitu okoliša

·        Predstavnici lokalne samouprave i javnih institucija zaduženih za razvoj i implementaciju standarda energetske efikasnosti

COSMO 2010 EEC će okupiti 150 predstavnika javnog sektora, malih i srednjih preduzeća iz Makedonije i regije, kao i eksperte iz Europske unije.

Učesnici seminara mogu promovisati svoje projekte i projektne ideje koje mogu dobiti potporu finansijskih institucija, banaka, investitora ili pristupnih fondova Europske unije za energetsku efikasnost Intelligent Energy Europe koja je dio CIP-a Competitiveness and Innovation Framework Programme.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply