EPBiH: Rekordna proizvodnja električne energije od 1990. do danas

EPBiH: Rekordna proizvodnja električne energije od 1990. do danas

JP Elektroprivreda BiH (EPBiH) d.d. Sarajevo jučer je ostvarila rekordnu proizvodnju električne energije od 1990. godine. Ukupno je proizvedno 7.310 GWh, a očekivanja su da će na kraju godine biti ostvarena količina oko 7.450 GWh. “Iza ovakvih rezultata su uposlenici Elektroprivrede BiH i zaslužuju čestitke. Ostvariti rekordnu proizvodnju električne energije u protekle 23 godine, bilo je moguće zahvaljujući stručnosti

JP Elektroprivreda BiH (EPBiH) d.d. Sarajevo jučer je ostvarila rekordnu proizvodnju električne energije od 1990. godine.

Ukupno je proizvedno 7.310 GWh, a očekivanja su da će na kraju godine biti ostvarena količina oko 7.450 GWh.

“Iza ovakvih rezultata su uposlenici Elektroprivrede BiH i zaslužuju čestitke. Ostvariti rekordnu proizvodnju električne energije u protekle 23 godine, bilo je moguće zahvaljujući stručnosti i odgovornosti naših uposlenika iskazanim kroz rukovođenje, adekvatno planiranje i održavanje proizvodnih kapaciteta na visokom nivou pogonske spremnosti i raspoloživosti. Ova 2013. godina bila je godina investicija Elektroprivrede BiH u rudnike Koncerna i godina u kojoj smo ostvarili značajan napredak u procesu priprema za početak izgradnje novih objekata. Vjerujem da ćemo uz rekord u proizvodnji, ovu godinu okončati i sa drugim rekordima”, izjavio je generalni direktor Elvedin Grabovica.

U veoma kratkom periodu, ovo je drugi rekord u proizvodnji Elektroprivrede BiH.

Predhodno je najveća godišnja proizvodnja od 1990. godine, ostvarena 2011. u količini 7.258 GWh.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu