Europska zelena prijestolnica

Europa je urbano društvo koje se susreče s mnogim izazovima na području zaštite okoliša. Europska komisija je odavno prepoznala važnu ulogu koju lokalne vlasti imaju u poboljšanju okoliša, a njihov posvećenost pokazuje istinski napredak. Europska zelena prijestolnica (European Green Capital) je inicijativa koja nagrađuje gradove koji čine značajne napore u poboljšanju ekoloških pitanja. Nagrada se

Europa je urbano društvo koje se susreče s mnogim izazovima na području zaštite okoliša.

Europska komisija je odavno prepoznala važnu ulogu koju lokalne vlasti imaju u poboljšanju okoliša, a njihov posvećenost pokazuje istinski napredak.

Europska zelena prijestolnica (European Green Capital) je inicijativa koja nagrađuje gradove koji čine značajne napore u poboljšanju ekoloških pitanja.

Nagrada se godišnje dodjeljuje Počevši od 2010., jedan europski grad će biti izabran svake godine kao Europska zelena prijestolnica. 

Nagrada se dodjeljuje za grad koji:


·         Kontinuirano postiže visoke ekološke standarde;

·         Je oprijedjeljen postizanju ambicioznih ciljeva za daljnje poboljšanje okoliša i održivi razvoj;

·         Može djelovati kao uzor drugim europskim gradovima i inspirisati promovisanjem dobre prakse.

Gradovi kao uzor Nagrada ima za cilj pružiti poticaj za gradove koji su međusobno podstiću i razmjenjivaju dobre prakse. Drugim riječima, gradovi postaju uzori jedni drugima. 

Europska zelena prijestolnica Nakon drugog poziva, prvi dobitnici nagrade Europske zelene prestolnice (European Green Capital) nagradu odabrani možete pogledati u video iznad.

 

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply