FTM prozorska rješenja

FTM prozorska rješenja

Prozori se ubrajaju u najzahtjevnije elemente gradnje u kući. Prozori su mnogo više od sredstva za cilj. Oni fasadi daju život i povećavaju materijalnu vrijednost doma. Oni se ubrajaju u najprilgodivije elemente gradnje prilikom uređivanja doma. FTM Vas može snadbjeti sa svime što vam treba za vaše individualne prozore: svaka moguća forma i dio prozora.

Prozori se ubrajaju u najzahtjevnije elemente gradnje u kući. Prozori su mnogo više od sredstva za cilj. Oni fasadi daju život i povećavaju materijalnu vrijednost doma.

Oni se ubrajaju u najprilgodivije elemente gradnje prilikom uređivanja doma. FTM Vas može snadbjeti sa svime što vam treba za vaše individualne prozore: svaka moguća forma i dio prozora. Velika raznovrsnost boja.

Prečke – koje su nalijepljene ili koje su postavljene iznutra, između izolacionog ostakljenja. Elegantne drške. Od standardnih preko posebnih ostakljenja do neprovidnih stakala, npr. za kupatila i ulazna vrata, gdje su nepoželjni pogledi unutra. PVC je danas najuspješniji materijal za konstrukciju prozora a udio na tržištu konstantno raste. Kod gradnje stanova udio je 60 %, a kod starogradnje se čak sedam od deset prozora sastoji od PVC-a.

FTM nudi veliki broj prozorskih sistema, koji sa različitim veličinama okvira i krila, konstrukcijama prečki ispunjavaju sve želje. Unutrašnje prozorske daske, sigurnosne roletne i kapci za prozore, PVC-ploče za područje gradnje npr. ispune za vrata, fasadni sistemi i sistemi balkonskih i vrtnih ograda zaokružuju taj program.

Ekonomičnost, dizajn, funkcija, fizika izgradnje, zaštita okoline kao i odgovorna ophodnja sa resursima kod FTM-a ispunjavaju najviše zahtjeve i uspješno se spajaju sa znanjem proizvođača prozora.

Obilježja FTM prozorskih sistema:

Dizajn

Pravolinijski ili zaobljeni, moderni dizajn prozora sa vitkom linijom profila.

Efikasnost

Stabilni presjek profila sa izvanrednom statikom za dug životni vijek prozora.

Toplinskaizolacija

Pomoću integracije inovativnog čeličnog armiranja sistem je proširenna 6-komornu konstrukciju sa nadmoćnim osobinama toplotne izolacije. Za određene sisteme – Uf ≤ 1,2 W/(m2K).

Zvučnaizolacija

Idealna kombinacija sa dvije razine dihtovanja krila i veliki raspon mogućnosti različitih debljina ostakljenja, pruža bogatu zvučnu izolacijui do 47 dB ,Klasa 5 (na ljestvici od 1 do 6, gdje je 6 specijalna klasa>50dB).

Sigurnost

U testovima na provalu profil i jednog od sistema u ponudi KÖMMERLING u kombinaciji sa odgovarajućim okovima i funkcionalnim ostakljenjima, pokazali su otpornost Klase 2.

Zaštita okoline

Reducirajući potrošnju energije i CO2-emisije, sa kalcij-cink stabilizatorima umjesto olova, upotrebom recikliranih materijala i uopštenom podobnošću za reciklažu zaFTM, zaštita okoline je uvijek u prvom planu.

Za sve dodatne informacije obratite se na www.ftm-doo.com

88+ Letak možete preuzeti klikom ovdje.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply