Grad Beč dodjeljuje zaštitni znak “Eko Event” manifestacijama s ekološkim karakterom

Grad Beč dodjeljuje zaštitni znak “Eko Event” manifestacijama s ekološkim karakterom

Odjel Grada Beča za zaštitu okoliša MA22 održao je prvo gala veče pod oznakom "Eko Event Plus" i predstavio novu kategoriju "ekološke manifestacije".

Ovaj zaštitni znak “Eko Event” u Beču postoji od 2010. godine i dodjeljuje se od strane Grada Beča onim organizatorima događaja koji ispune polovinu ekoloških i održivih kriterija, dok je oznaka “Plus” samo za manifestacije koje ispunjavaju sve kriterije ekološke proslave, a obuhvataju i ekološki način prevoza do mjesta događaja, ekološke namirnice pa i razdvajanje otpada nakon samog događaja.

 

MA22 je na gala večeri “plus kategorije” nagradio bečke firme i manifestacije koje organizuju svoje događaje pod zaštitnim ekološkim logotipom.

Cilj svake ekološke manifestacije je organizacija uz čuvanje prirodnih resursa i društvena prihvatljivost. Tu se ubraja korištenje sezonskih, regionalnih i bio namirnica, suđe za višenamjensku upotrebu i korištenje uređaja za montažu i demontažu koji štede energiju.

Grad Beč napominje da organizacija bilo kakvog događaja po ekološkim kriterijima uopšte nije komplikovana i nudi pomoć u vidu savjetovanja.

 

Kontakt:

 

Tijana Purgić

Fra Anđela Zvizdovića 1/ B-11

purgic@eurocommpr.ba

+387 33 295 303

+387 61 201 448

www.eurocommpr.ba

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu