Grad Bihać dobio certifikate za energetsku efikasnost

Grad Bihać dobio certifikate za energetsku efikasnost

Povodom završetka projekta “Savjetovanje o energetskoj efikasnosti u BiH” u Trebinju je održana svečanost na kojoj su predstavljeni rezultati projekta i uručeni certifikati općinama i gradovima koji su dokumentovali uspostavljenu funkciju energetskog menadžmenta.

Među njima je i Gradska uprava Bihaća, koja je uspješno okončala projekte energetske efikasnosti i time ispunila zahtjevne kriterije za dobijanje certifikata.

Na svečanosti su uručeni certifikati energetskim menadžerima i stručnjacima koji su pratili cijeli trogodišnji program obuke, a certifikate su dobili i Sabina Bišćević i Zlatan Čizmić, uposlenici Službe komunalne djelatnosti i inspekcijskih poslova pri Gradskoj upravi Bihaća, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

22bfe565-f8a5-4d09-8cf9-fbbf0a00e684

Projekt njemačke organizacije GIZ je realiziran u protekle tri godine u BiH i učestvovalo je devet općina iz BiH s ciljem primjene energetskog menadžmenta u gradskoj administraciji i koordiniranju njihovih akcionih planova za energetsku efikasnost.

Provodeći akcione planove za energetsku efikasnost devet općina i gradova uštedjelo je gotovo 13,5 miliona KM u javnim i stambenim zgradama,sistemu grijanja i javnoj rasvjeti.

22d36131-d19d-4333-a0a3-f5c895fb5e0a

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply