Grad Mostar želi smanjiti emisiju CO2 za 20% do 2020. – Planirano ulaganje u energetsku efikasnost na javnim objektima

Grad Mostar želi smanjiti emisiju CO2 za 20% do 2020. – Planirano ulaganje u energetsku efikasnost na javnim objektima

Grad Mostar izradio je Akcijski plan energijski održivog razvitka 2016-2020. koji donosi prijedlog mjera i aktivnosti potrebnih za smanjenje emisija CO2 na području tog grada za 22% do 2020. godine u odnosu na referentnu 2014. godinu, priopćeno je iz Gradske uprave Grada Mostara.

– Ovaj akcijski plan jasno pokazuje put kamo i kako možemo sigurno ići kao lokalna uprava, i to odgovornim provođenjem održive energetske politike – kazao je Darko Knezović, koordinator za projekte energetske učinkovitost grada Mostara.

– Planiramo krenuti s nizom od šest radionica za građane Mostara o temi energetske učinkovitosti u suradnji s Centrom za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle. Imamo cijeli niz projekata energetske obnove na javnim objektima u gradu, a uskoro će se napraviti detaljni energijski pregledi svih osnovnih škola i to će u cijelosti financirati Fond za zaštitu okoliša HNŽ-a – kazao je Knezović, istaknuvši pritom kako je u pripremi provođenje detaljnog energetskog pregleda sustava javne rasvjete, također uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply