Grad Sarajevo pokrovitelj manifestacije

Grad Sarajevo pokrovitelj manifestacije

Grad Sarajevo je, potpisom Povelje gradonačelnika, iskazao spremnost i obavezao se na ozbiljan pristup problemu racionalnog korištenja energije. Jedna od obaveza preuzetih Poveljom gradonačelnika je i promocija održive energije. Zbog toga je Grad Sarajevo prihvatilo pokroviteljstvo nad manifestacijom “žMoja kuća budućnosti”, koja se održava u sklopu obilježavanja Sedmice održive energije Evropske unije (EUSEW). Ovim pokroviteljstvom

Grad Sarajevo je, potpisom Povelje gradonačelnika, iskazao spremnost i obavezao se na ozbiljan pristup problemu racionalnog korištenja energije.

Jedna od obaveza preuzetih Poveljom gradonačelnika je i promocija održive energije. Zbog toga je Grad Sarajevo prihvatilo pokroviteljstvo nad manifestacijom “žMoja kuća budućnosti”, koja se održava u sklopu obilježavanja Sedmice održive energije Evropske unije (EUSEW). Ovim pokroviteljstvom Grad Sarajevo je postao jedan od 64 evropska grada u kojima se obilježava Sedmica održive energije i time obezbjeđuje svoje mjesto u centralnoj manifestaciji EUSEW-a u Briselu.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply