Hrvatski Include prodao 2.700 pametnih klupa u Australiji

Hrvatski Include prodao 2.700 pametnih klupa u Australiji

Hrvatska kompanija Include potpisala je ugovor o distribuciji Steora pametnih klupa australijskoj kompaniji Mtk Renewable Energy Investment. Radi se o ukupno 2.700 pametnih klupa u vremenskom razdoblju od pet godina, a vrijednost ugovora je približno 40 miliona kuna (5,3 mil EUR).

Ivan Mrvoš, osnivač kompanije Include, rekao je da je to “rezultat danonoćnog rada i odricanja 20 mladih ljudi koji su dali 100% sebe za ovu kompaniju, koji su nekim danima radili i po 24 sata u komadu za nula kuna bonusa i koji su ostali tu bez obzira na to što su im drugi govorili da ovo nikada neće postat veliki projekat”.

– Po svemu sudeći, ovo neće biti jedini takav ugovor ove godine, već sljedeće nedelje šaljemo prve probne klupe u Katar, SAD i Švajcarsku – rekao je Mrvoš, a prenose hrvatski mediji.

Pametna klupa Steora svu energiju crpi iz solarnih panela ugrađenih ispod površine za sjedenje, ima ugrađen sistem hlađenja koji osigurava da temperatura klupe ostane ugodna za sjedenje u svim vremenskim uslovima, ima ugrađeno ambijentalno svjetlo koje se prilagođava dobu dana, godine i vremenskim uslovima, puni pametne telefone preko USB priključaka, dok je superbrzi 4G internet stalno dostupan u krugu od četiri metra od klupe.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply