Južna Koreja ulaže u pohranu energije

Južna Koreja ulaže u pohranu energije

Južna Koreja je započela novi investicijski ciklus vrijedan 391 milion USD do 2020. s namjerom povećanja kapaciteta za pohranu energije proizvedene iz obnovljivih izvora.

Tim programom pomoglo bi se elektroenergetskim kompanijma da instaliraju sisteme za pohranu energije iz solara, a projekti počinju 2017.

Južna Koreja postavila je cilj da proizvodi 6% električne energije iz izvora s niskim emisijama ugljičnog dioksida, a cilj im je do 2030. smanjiti emisije za 37%.

Također, ministarstvo trgovine, industrije i energetike objavilo je da će investirati 27 milijardi USD do 2021. za razvoj sektora obnovljivih izvora energije, kako bi se smanjile emisije i stabilizirale elektroenergetske mreže.

Krajem 2015. zemlja je imala 250 MW raspoloživih sistema za pohranu energije.

Korejska najveća elektroprivreda KEPCO potpisala je početkom godine ugovor s Kokamom za razvoj 36 MW pohrane u dvije litij-ionske baterije, a cilj je bolja regulacija frekvencija u gradu Non-Gongu.

U februaru ove godine osam industrijskih kompanija uključujući Hyundai i Samsung objavile su da će investirati 67 milijardi USD u novu energetiku – sisteme za energetsku učinkovitost, električna vozila, proizvodnju iz fotonapona i napredne mreže, javlja Metering.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply