Kanadska kompanija reciklira pelene i pravi crijepove

Kanadska kompanija reciklira pelene i pravi crijepove

Iako se mnogima ova ideja može učiniti kao nemoguća misija, kanadska kompanija “Knowaste” se bavi recikliranjem dječijih pelena. Kanadska kompanija “Knowaste” se sprema reciklirati 36.000 tona iskorištenih pelena u Velikoj Britaniji. Na ovaj način će se značajno smanjiti emisija CO2. Postrojenje je otvoreno u West Bromwichu. Prvo je od pet koja  će biti izgrađena u sljedećih četiri

Iako se mnogima ova ideja može učiniti kao nemoguća misija, kanadska kompanija “Knowaste” se bavi recikliranjem dječijih pelena.

Kanadska kompanija “Knowaste” se sprema reciklirati 36.000 tona iskorištenih pelena u Velikoj Britaniji. Na ovaj način će se značajno smanjiti emisija CO2.

Postrojenje je otvoreno u West Bromwichu. Prvo je od pet koja  će biti izgrađena u sljedećih četiri godine. Osim pelena, recikliraju se i higijenski ulošci i proizvodi koje koriste osobe sa inkontinencijom, objavio je Daily Mail.

Pomenuti proizvodi će se skupljati iz javnih praonica, bolnica, vrtića, jaslica i slično.

Zvaničnici kompanije “Knowaste” tvrde da se tehnologija koristi kako bi se reciklirali, sterilizirati i odvajali proizvodi kako bi se dobila plastika i slično. Ovi materijali se kasnije mogu ponovo upotrijebiti za nove proizvode, crijep, plastične komponente, cijevi i slično.

 

Izvor: www.sarajevo-x.com

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu