KÖMMERLING 88plus

KÖMMERLING 88plus

FTM doo olakšava pristup informacijama o energetski efikasnim prozorima kroz svoj konfigurator. Ovog mjeseca predstavljamo KÖMMERLING 88plus prozore niskoenergetskog i pasivnog standarda. KÖMMERLING 88plus predstavlja do sada neviđen nivo dostignut u razvoju PVC prozorskih profila. Pametan ukupni dizajn nove generacije prozorskih profila, sa izvanrednim povećanjem razine toplinske i zvučne izolacije, je proizveden za sigurnost i

FTM doo olakšava pristup informacijama o energetski efikasnim prozorima kroz svoj konfigurator. Ovog mjeseca predstavljamo KÖMMERLING 88plus prozore niskoenergetskog i pasivnog standarda.

KÖMMERLING 88plus predstavlja do sada neviđen nivo dostignut u razvoju PVC prozorskih profila. Pametan ukupni dizajn nove generacije prozorskih profila, sa izvanrednim povećanjem razine toplinske i zvučne izolacije, je proizveden za sigurnost i učinkovitost. Kao top proizvod KÖMMERLING-a, 88plus je stvoren za višu kvalitetu građenja i življenja.
Obilježja:

 • Dizajn
  Savršene proporcije uz tanki izgled profila u pogledu, klasični izgled aluminijske optike sa alumnijskim oblogama, gotovo neograničen izbor boja, KÖMMERLING 88plus program omogućuje oblikovanje prozora po svačijem ukusu.
 • Efikasnost
  Bez obzira o kakvom posebnom zahtjevu se radilo KÖMMERLING 88plus će uvijek biti suveren odgovor. Disciplina “žekonomske učinkovitosti” je uvijek u prvom planu.
 • Toplinska izolacija
  KÖMMERLING 88plus je već dostigao, u standardnom sistemu, certificiranih Uf = 1,0 W/(m2K), a vrhunac je certificirana odgovarajuća komponenta za Pasivne kuće Uf ? 0,8 W/(m2K).
 • Zvučna izolacija
  dealna kombinacija sa tri razine dihtovanja krila i veliki raspon mogućnosti različitih debljina ostakljenja, pruža bogatu zvučnu izolaciju veću i od certificiranih 48 dB (SSK 5).
 • Sigurnost
  U testovima na provalu profili sistema KÖMMERLING 88plus u kombinaciji sa odgovarajućim okovima i funkcionalnim ostakljenjima, pokazali su otpornost klase 2.
 • Zaštita okoline
  Reducirajući potrošnju energije i CO2-emisije, sa kalcij-cink stabilizatorima umjesto olova, upotrebom recikliranih materijala i uopštenom podobnošću za reciklažu za KÖMMERLING 88plus zaštita okoline je uvijek u prvom planu.

Posjetite FTM konfiguratom klikom OVDJE

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply