Mađari žele ulagati u energetski sektor u FBiH

Mađari žele ulagati u energetski sektor u FBiH

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić razgovarao je juče s predstavnicima mađarske kompanije "MVM Group" o mogućoj saradnji između JP "Elektroprivreda BiH" i ove kompanije.

Ministar Džindić i predstavnici mađarske kompanije dogovorili su kako će do septembra tekuće godine sačiniti zajednički memorandum o saradnji, a da će njegovom potpisivanju prethoditi razmjena podataka oko mogućih zajedničkih projekata koji se tiču hidro, vjetro i solarne energije.

Kompanija “MVM Group” iz Mađarske bavi se proizvodnjom, distrubucijom i prodajom električne energije, a sastanku prisustvovali njen generalni direktor Ovit Norbert Dr Korom, zamjenik generalnog direktora Partner Kornel Czinege, strateški direktor Andras Totth i zamjenik generalnog direktora za prodaju i trgovinu “MVM Gas Trade” Gabor Orban.

Sastanku, koji je održan u poslovnoj zgradi JP EP BiH, prisustvovali su i svi izvršni direktori “Elektroprivrede BiH”, te bivši premijer FBiH Nedžad Branković, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply