Međunarodni simpozij “Savremeni pristup energetskoj efikasnosti u arhitekturi i građevinarstvu”

Međunarodni simpozij “Savremeni pristup energetskoj efikasnosti u arhitekturi i građevinarstvu”

Energis kao partner ima veliku čast i zadovoljstvo da Vas pozove na međunarodni simpozij “Savremeni pristup energetskoj efikasnosti u arhitekturi i građevinarstvu”, koji će se održati 7. marta 2012. godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Osnovni cilj simpozija je da dodatno informira stručnu javnost  u BiH i regiji o novim trendovima u gradnji, ali i perspektivi pojedinih

Energis kao partner ima veliku čast i zadovoljstvo da Vas pozove na međunarodni simpozij “Savremeni pristup energetskoj efikasnosti u arhitekturi i građevinarstvu”, koji će se održati 7. marta 2012. godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Osnovni cilj simpozija je da dodatno informira stručnu javnost  u BiH i regiji o novim trendovima u gradnji, ali i perspektivi pojedinih građevinskih materijala u svjetlu standarda energetski efikasne i pasivne gradnje.

U BiH postoji veliki potencijal za smanjenje potrošnje energije, a ovim međunarodnim skupom želimo da svi zajednički pokažemo svoju učinkovitost u praksi i damo podršku upravo arhitektima i građevinskim inženjerima iz BiH i šire da se adekvatno pripreme za rekonstrukcije starih i projektovanje novih objekata u skladu sa standardima energetski učinkovite arhitekture  tj. “pasivne gradnje”.

Na ovom velikom martovskom međunardonom simpoziju, na koji će biti pozvani arhitekte, građevinski inženjeri, studenti iz zemlje i inostranstva i mnogi drugi gosti, govorit će poznati i priznati stručnjaci za arhitekturu, građevinarstvo i energetsku efikasnost iz BiH, Austrije, češke, Srbije, Hrvatske. Pored stručnih predavanja o energetskoj efikasnosti u BiH, principima pasivne gradnje u Austriji i češkoj, bioklimatskoj optimizaciji objekata, pa do problematike pri projektovanju objekata u BiH, vodit će se i zanimljive panel diskusije, koje će moderirati gospodin Vedran Mimica-arhitekta i direktor Berlage instituta u
Roterdamu.

Molimo Vas da prijavu za učešće na međunarodnom simpoziju popunite i pošaljete najkasnije do 29. 02.2012. godine. Učešće na simpoziju je besplatno.

Preliminarni program simpozija.

Radujemo se Vašem dolasku!

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply