Milijarde eura za jedinstveno energetsko tržište EU

Milijarde eura za jedinstveno energetsko tržište EU

Za stvaranje jedinstvenog unutrašnjeg energetskog tržišta Evropske unije potrebne su milijarde eura investicija do 2020. godine, ali u EU, kao i ranije, nedostaje investicija, rekao je evropski komesar za energetiku Migel Arias Kanjete. “Jasno je da je potrebno mnogo investicija u narednim godinama. Ranije smo ocjenjivali da su neophodne milijarde eura do 2020. godine. U

Za stvaranje jedinstvenog unutrašnjeg energetskog tržišta Evropske unije potrebne su milijarde eura investicija do 2020. godine, ali u EU, kao i ranije, nedostaje investicija, rekao je evropski komesar za energetiku Migel Arias Kanjete.

“Jasno je da je potrebno mnogo investicija u narednim godinama. Ranije smo ocjenjivali da su neophodne milijarde eura do 2020. godine. U suštini, jedna od najvećih prepreka za stvaranje istinski integrisanog tržišta je nedostatak investicija koje bi povezale pojedinačna tržišta energije zemalja EU”, rekao je Kanjete.

On je, na konferenciji u Berlinu, potvrdio da će Evropska Komisija podržavati finansiranje projekata međusobnog povezivanja kapaciteta za prenos energije unutar EU.

“Ali, svi znamo da državni resursi sami neće moći da zatvore taj jaz – nedostatak investicija. Neophodno je da privučemo privatne investicije kroz državnu podršku”, ukazao je evropski komesar.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply