Najveće solarno postrojenje na svijetu proizvedeno u Austriji

Najveće solarno postrojenje na svijetu proizvedeno u Austriji

Najveći svjetski solarni objekat, sagrađen korištenjem austrijskih tehnologija, otvoren je u Saudijskoj Arabiji, a omogućiti će Riyadskom “Princess Noura Bint Abdulrahman University”-u korištenje tople vode. Postrojenje su izgradile austrijske firme GREENoneTEC i AEE Intec, po cijeni od 3.6 miliona eura, dok je na lokaciji instalirano ukupno 36.000 kvadratnih metara solarnih panela. Nakon šestomjesečnog probnog perioda koji je započeo krajem

Najveći svjetski solarni objekat, sagrađen korištenjem austrijskih tehnologija, otvoren je u Saudijskoj Arabiji, a omogućiti će Riyadskom “Princess Noura Bint Abdulrahman University”-u korištenje tople vode.

Postrojenje su izgradile austrijske firme GREENoneTEC i AEE Intec, po cijeni od 3.6 miliona eura, dok je na lokaciji instalirano ukupno 36.000 kvadratnih metara solarnih panela.

Nakon šestomjesečnog probnog perioda koji je započeo krajem 2011., objekat je postao operativan krajem prošle sedmice, navode austrijske kompanije.

Ova lokacija gotovo je dvostruko veća od dosad najvećeg solarnog objekta koji se nalazio u Danskoj. U izgradnju novog sistema ugrađeni su posebni materijali i strukture koji omogućavaju rad unato荠pješčanim olujama.

 

Izvor
CroEnergo.eu

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply