Nakon samita u Parizu – Nekoliko kompanija želi uložiti u BiH

Nakon samita u Parizu – Nekoliko kompanija želi uložiti u BiH

Agencija za promociju stranih investicija u BiH (FIPA) je u okviru delegacije BiH na trećem samitu Zapadnog Balkana u Parizu učestvovala na poslovnom forumu o zapadnom Balkanu, na kojem je razmatrana poslovna klima i provođenje reformi za podsticanje stranih investicija, posebno u oblasti transportne infrastrukture, energetike, ekologije i digitalne tehnologije, saopšteno je iz FIPA-e.

U okviru foruma, predstavnici FIPA su uspostavili veliki broj kontakata sa kompanijama iz EU sa kojima su održali sastanke sa ciljem da se njihove investicije usmjere ka Bosni i Hercegovini. Razgovori o mogućnostima ulaganja će se nastaviti u BiH s obzirom da će određeni broj firmi uskoro posjetiti FIPA-u.

Interes za mogućnosti investiranja u Bosni i Hercegovini posebno su ispoljile kompanije “Akuoenergy” iz Pariza, u oblasti energetike, “Proparco” Pariz u oblasti energije, ekologije upravljanja vodom i otpadom, zatim “OTV Veolia” iz Sent Morica u oblasti tehnologija voda, “Colas” iz Beča u oblasti izgradnje putne infrastrukture, te “Lemonway” iz Montreila u oblasti digitalne tehnologije, kao i EDF iz Pariza u oblasti energetike.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply