NATO cilja na dobit u energijskoj efikasnosti

NATO cilja na dobit u energijskoj efikasnosti

10 dana provođenja vježbi ima za cilj smanjenje potrošnje goriva kako bi se smanjili troškovi i poboljšala efikasnost vojske. NATO je napao svoje rasipanje energijom pokrenuvši “žpametne energetske vježbe” koje traju 10 dana i u kojima će se testirati razne tehnologije koje smanjuju potrošnju energije i troškove. Ove vježbe, koje se održavaju u Mađarskoj, uključuju

10 dana provođenja vježbi ima za cilj smanjenje potrošnje goriva kako bi se smanjili troškovi i poboljšala efikasnost vojske.

NATO je napao svoje rasipanje energijom pokrenuvši “žpametne energetske vježbe” koje traju 10 dana i u kojima će se testirati razne tehnologije koje smanjuju potrošnju energije i troškove.

Ove vježbe, koje se održavaju u Mađarskoj, uključuju 1700 vojnika i više od 50 komada opreme koja se testira i oslanjaju se na preporuke 30 stručnjaka iz agencija odbrane i istraživačkih institucija.

Od 2011. godine NATO program “žPametna Energija” je tražio mnogo načina za poboljšanje energijske efikasnosti u širokom spektru tehnologija i tehnika, uključujući i povećano korištenje obnovljivih izvora energije.

Tehnologije koje se testiraju ovog mjeseca su mikro mreže za poboljšanje upravljanja energijom, tehnologije obnovljivih izvora energije kao što su solarna energija i energija vjetra, izolacija od toplote i hladnoće, niskoenergetske tehnologije za prečišćavanje vode, LED rasvjeta i male prenosne gorive ćelije za NATO vojnike.

“žNATO Pametna Energija je program za osnaživanje vojnika u budućnosti i važan dio koji će omogućiti modernu vojsku”, rekao je ambasador Sorin Dukaru.

Ova inicijativa je najnovija investicija u vojnim organizacijama koja je dizajnirana za smanjenje stakleničkih gasova i povećanje energetske sigurnosti.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu