Održan seminar i radionica “Energetska Efikasnost za rast konkurentnosti u turizmu”

Održan seminar i radionica “Energetska Efikasnost za rast konkurentnosti u turizmu”

10.03.2017. godine Udruženje Energis je održalo besplatni seminar i radionicu za hotele i motele sa ciljem smanjenja njihove energetske potrošnje i negativnog uticaja na okoliš.

Primarni cilj projekta koji se realizovao sredstvima granta Federalnog ministarstva razvoja, preduzetništva i obrta je bio prikaz mogućnosti smanjenja potrošnje energije bez značajnih investicionih zahvata i povećanje konkurentnosti hotela i motela na taj način.

Cilj je bio potvrditi učesnicima – predstavnicima hotela i motela da unapređenje energetske efikasnosti i odnosa prema okolini može uticati na razvoj poslovanja i otvaranje novih radnih mjesta.

Program edukacije učesnika seminara i radionice  je ukazao na važnost kontrole potrošnje energenata i praktično pokazao mogućnosti finansijskih ušteda koja se mogu postići unutar hotela i motela. Edukaciju na seminaru i radionici je održao tim firme T3 Consulting koju je udruženje odabralo za izvršavanje ove aktivnosti.

Pored toga učesnicima seminara i radionice su podjeljeni priručnici koji su uključivali analizu njihove potrošnje i preporuke za uštede energije i racionalno ponašanje prema okolišu, a koji će osigurati održivost ove edukacije i smanjenje negativnog dejstva hotela i motela na okolinu.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply