Olovka koja reciklira plastične boce u 3-D skulpture

Olovka koja reciklira plastične boce u 3-D skulpture

3-D olovka renegade osmišljena je s ciljem uklanjanja cjenovnih barijera i većeg uzleta 3-D printanja u kućanstvima, uz istovremeno smanjenje količina plastičnog otpada.

Ova inovativna olovka namijenjena je crtanju 3-D modela korištenjem recikliranih plastičnih boca i vrećica kao materijala za crtanje. Renegade za proizvodnju “materijala za crtanje” koristi robustan i snažan ekstruder koji grije plastični materijal te ga pretvara u niti pogodne 3-D crtanju.

Na ovaj način plastični otpad postaje materijal koji se može koristiti u kreativnim primjenama nebrojeno puta. Ova “održiva” olovka kao materijal može koristiti drvo, standardni PLA, ABS, TPE i najlon.

Uz olovku dolazi i priručni rezač plastike “chupacut” koji je savršen za proizvodnju plastičnih traka koje se koriste u 3-D printanju. Njegov sferični oblik omogućuje stvaranje 3, 6, 9 i 12 milimetarskih plastičnih traka koje potom mogu biti iskorištene u nizu kreativnih primjena. Projekt se trenutno financira putem Kickstarter kampanje, a ukoliko vam se čini zanimljivim možete ga sufinancirati ovdje.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply