Općina Pokupsko dobitnik prestižne EUSEW nagrade!

Općina Pokupsko dobitnik prestižne EUSEW nagrade!

Na svečanoj dodjeli nagrada 14.06. su proglašeni pobjednici, a Općina Pokupsko odnijela je nagradu u kategoriji javnog sektora dobivši najveći broj glasova.

EUSEW nagrada je jedna od najprestižnijih nagrada s područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije koja se dodjeljuje na godišnjoj razini. Za nagradu je ove godine apliciralo gotovo 200 projekta od kojih je probrano njih devet najuspješnijih projekta koji pridonose čistom okolišu i održivoj energiji u zajednici.

“Ovo je vrhunac sedmice održive enrgije jer pokazuje najbolje što Europa može ponuditi kad je u pitanju održiva energija i obnovljivi izvori”, rekao je Miguel Arias Canete, povjerenik Europske komisije za energiju i klimatsko djelovanje na jučerašnjem otvorenju svečane dodjele.

Općina Pokupsko u konkurenciji je za nagradu u kategoriji javnog sektora odnijela prestižnu nagradu, a u istoj kategoriji bili su Kipar i Irska.

“Ponosni smo i veoma počašćeni ovom nagradom koja je rezultat vizije i velikog truda. Ovo promjene činimo za dobrobit ljudi i planeta Zemlje. Zajedno možemo postići velike rezultate koji mogu biti primjer Europi”, priopćili su iz Općine Pokupsko za Eusew.

Projekt toplane na biomasu je proveden od strane Općine Pokupsko i Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske te predstavlja prvi projekt ovakvog tipa u Hrvatskoj. Toplana je otvorena prošle jeseni, a izgrađena je u potpunosti novcem iz europskog IPARD programa. Na toplanu snage 1 MW do sada je priključeno tridesetak korisnika koji su dobili besplatne priključke i toplinske stanice.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply