Ovaj smartphone otkriti će šta se nalazi u vašoj hrani

Ovaj smartphone otkriti će šta se nalazi u vašoj hrani

Ako ste već umorni od slušanja o svim štetnim tvarima koje unosimo u naš organizam kroz hranu i vodu koju konzumiramo, razveseliti će vas vijest o prvom smartphoneu koji je u mogućnosti analizirati sastav svakog materijala, pa tako i hrane i pića koje konzumiramo.

Mobilni telefon Changhong H2 potrošačima nudi odbranu od elemenata koji bi potencijalno mogli ugroziti naše zadravlje i okoliš zbog svoje sposobnosti čitanja molekularnog sastava svega, od jagoda i sastava pilula do analize vašeg tijela.

Kineski Sichuan Changhong Electric Co udružio se s firmama ADI i Consumer Physics kako bi razvio ovaj revolucionarni uređaj opremljen sa SCIO senzorom koji preuzima ulogu džepnog spektrometra.

Spektrometar mjeri svjetlost koja se reflektira od bilo kojeg predmeta, razbija taj spektar, te zatim šalje informacije u oblak kako bi se utvrdila molekularna svojstva. Zahvaljujući ovom sustavu H2 će omogućiti korisnicima da pažljivo procijene sve što jedu, piju, nose i više.

H2 će biti pušten u prodaju u Kini sredinom ove godine po cijeni od oko 435 američkih dolara, dok će potrošači izvan Kine uređaj moći kupiti krajem godine.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply