Ove ekološke pelene nisu štetne za vašu bebu ni okoliš

Ove ekološke pelene nisu štetne za vašu bebu ni okoliš

Mladim roditeljima može biti vrlo zahtjevno analizirati svaki sastojak posebno i tražiti najbolje pelene za svoju bebu. Pri odabiru pelena koje su zdrave za vašu bebu i čuvaju okoliš, tražite one s ekološkim certifikatom.

Svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete, a što je ono manje i osjetljivije na vanjske utjecaje, to je potreba za zaštitom veća.  Mladim roditeljima može biti vrlo zahtjevno analizirati svaki sastojak posebno i tražiti najbolje pelene za svoju bebu. Zato potragu olakšavaju istaknuti certifikati na pakiranju jednokratnih pelena koji govore nešto o proizvodnji pelena, sastojcima koji se koriste te njihovom utjecaju na okoliš i zdravlje čime olakšavaju odluku o kupnji savjesnim roditeljima.

Pri odabiru ekološki certificiranih pelena tražite one s ekološkim certifikatom Nordijskog labuda jer ima uvjerljivo najstrože kriterije. Drugi je FSC certifikat koji se odnosi na održivo šumarstvo iz kojeg se nabavljaju sirovine. Treća je oznaka koja pokazuje da su pelene dermatološki testirane i da imaju minimalan utjecaj na osjetljivu kožu bebe.

Kako bi dječije pelene nosile prestižni ekološki certifikat, poput Nordijskog labuda, cijeli proces proizvodnje i distribucije podvrgnut je strogim kontrolama. Uzima se u obzir koliku prijetnju za okoliš proizvod ili ustanova čine, hoće li prilagodba proizvodnje ili rada napraviti značajnu razliku u ekološkom učinku na okoliš, jesu li i u kojoj mjeri korištene hemikalije u proizvodnji, kolika je potrošnja energije za proizvodnju i zbrinjavanje otpada, kvaliteta i funkcionalnost proizvoda i niz drugih faktora.

Rigorozna testiranja i studije tu ne završavaju

Svake godine kriteriji se postrožuju sukladno napretku tehnologije i novim saznanjima o učincima određenih sastojaka na okoliš i zdravlje ljudi, pa se certifikati moraju obnavljati minimalno svake tri godine.

Tokom istraživanja o ekološkim certifikatima saznali smo da su Bambo Nature ekološke pelene iz SimBexa jedne od rijetkih koje nose sva tri navedena certifikata i jasno naznačenim sastavom na svakom pakiranju.

09d2c06c674722dac373

Zahvaljujući pozitivnoj promjeni u zahtjevima potrošača, ekološke pelene dostupne su na policama boljih ljekarni i specijaliziranih trgovina poput Sanitetske kuće SimBex, a mnoge web shop trgovine ih također imaju u ponudi.
Cijenom se ne razlikuju puno od klasičnih jednokratnih pelena, paket od 60 komada pelena ima cijenu oko 30 KM, ovisno o prodajnom mjestu. Uzmemo li u obzir koristi za zdravlje i za okoliš, cijena je u rangu standardnih jednokratnih pelena.

Kako prepoznati ekološki proizvod? Na pakiranju svakog proizvoda potražite prepoznatljivi simbole:

1013607-education

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply