Pogledajte kako se pravi pasivna kuća od sendvič panela za 5 dana

Pogledajte kako se pravi pasivna kuća od sendvič panela za 5 dana

Francuzi krupnim koracima osvajaju tržište jeftine pasivne gradnje. Zahvaljujući kompaniji PopUp House, izgradnja pasivnih kuća ili kancelarijskih prostora nikada nije bila jednostavnija.


PopUp House nije jeftina za izgradnju ali je, opet, daleko povoljnija nego kada se gradi klasična pasivna kuća. U zavisnosti od želja vlasnika, materijal za izgradnju košta od 300 do 360 eura po metru kvadratnom, dok ćete za izvođača morati izdvojiti od 1.300 do 2.000 eura po metru kvadratnom. Ovi solarno napajani prefabrikovani objekti montiraju se veoma jednostavno: paneli se kače jedan na drugi kao LEGO kockice a potom se štafovima dužine 105 cm i prečnika 8 mm pričvršćuju na svoje mjesto.

Pop-Up-House-Lego-01-630x377

Materijal za izgradnju je razgradiv i može se upotpunosti reciklirati. Sendvič paneli napravljeni su od visoko-kvalitetnog drveta koji su popunjeni EPS (ekspandirani polistiren) izolacijom. Moduli dimenzija 2,5x1x0,3 metra su veoma lagani (30 kg/m3) pa ih majstor može nositi u rukama i vrlo jednostavno postavljati na mjesto definisano projektom.Pop-Up-House-Lego-05-630x377
Ovako napravljena kuća ne zahtjeva aktivno grijanje niti hlađenje jer je potpuno pasivna. Zahvaljujući dobroj izolaciji i velikim solarnim kapacitetima prijatna temperatura tokom cijele godine biće u potpunosti obezbjeđena. Ako se PopUp House nadogradi solarnim panelima i vjetroturbinama, ona postaje energetski pozitivna što znači da će proizvoditi više struje nego što joj je potrebno.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply