Potpisan Ugovor za uvođenje energetski efikasne ulične rasvjete u Srebrenici

Potpisan Ugovor za uvođenje energetski efikasne ulične rasvjete u Srebrenici

Predstavnici Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) danas su s predstavnicima Općine Srebrenica i UNDP-a potpisali pismo obaveze za uvođenje energetski efikasne ulične rasvjete u ovom gradu. “žProjekt pod nazivom “žEkonomija energetske efikasnosti” (3E) omogućit će uštede u električnoj energiji od 50 do 70 odsto u odnosu na sadašnje stanje. Projekt bi trebao početi narednog mjeseca, a bit

Predstavnici Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) danas su s predstavnicima Općine Srebrenica i UNDP-a potpisali pismo obaveze za uvođenje energetski efikasne ulične rasvjete u ovom gradu.

“žProjekt pod nazivom “žEkonomija energetske efikasnosti” (3E) omogućit će uštede u električnoj energiji od 50 do 70 odsto u odnosu na sadašnje stanje. Projekt bi trebao početi narednog mjeseca, a bit će uloženo oko 110.000 KM”, izjavio je Mak Kamenica, zamjenik direktora USAID 3E projekta.

Putem ovog pilot-projekta bit će zamijenjene sijalice ulične rasvjete u tri ulice u centru Srebrenice.

 “žOpćina Srebenica želi popraviti stanje kad je u pitanju elektroenergetska efikasnost, a radi čuvanja novca iz budžeta. Godišnje smo izdvajali značajna sredstva za ovu namjenu, a nadam se da ćemo na ovaj način ostvariti uštede i novac od poreznih obveznika usmjeriti u druge namjene”, rekao je Æamil Duraković, zamjenik načelnika Općine Srebrenica.

U realizaciju ovog projekta USAID će uložiti 70.000, Općina Srebrenica 40.000 KM, a UNDP će donirati opremu ISGE softvere.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu