Potpisani ugovori za obnovu sedam javnih objekata u HNŽ-u

Potpisani ugovori za obnovu sedam javnih objekata u HNŽ-u

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić i predstavnici poduzeća Džena d.o.o. Gradačac i Promark/Alfatherm Mostar potpisali su danas u Mostaru ugovore kojima započinje implementiranje mjera energetske učinkovitosti na ukupno sedam javnih objekata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

S poduzećem Promark/Alfatherm Mostar potpisan je ugovor u iznosu 3.146.882,18 KM za obnovu Srednje građevinske škole Juraja Dalmatinca i JU IV O.Š. u Mostaru, O.Š. fra Didaka Buntića u Čitluku, Srednje škole u Čapljini i O.Š. u Crnićima, dok je s poduzećem Džena d.o.o. Gradačac potpisan ugovor za obnovu JU Srednja škola Konjic i JZU Dom zdravlja Jablanica u iznosu 1.143.710, 75 KM.

“Ovim projektom, za koji će Vlada, iako su objekti u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, u ovoj i idućoj godini izdvojiti 9 milijuna KM osiguranih kreditom Svjetske banke po najpovoljnijim tržišnim uvjetima, bit će izvršena promjena otvora, postavljanje termo-fasada, saniranje krovova i podova, te izmjena sustava grijanja i rasvjete na sedam javnih ustanova u HNŽ-u”, izjavio je predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg koji je njazočio potpisivanju ugovora.

Na taj način, po njegovim riječima, poboljšat će se uvjeti boravka djece u školama i pacijenata u zdravstvenim ustanovama, te doprinijeti uštedama u troškovima za energiju od 750.000 KM godišnje, zaštiti okoliša te doprinijeti vizualnom izgledu sredine u kojoj su objekti smješteni.

“Danas, kada smo potpisali ugovore s odabranim izvođačima radova, možemo sa zadovoljstvom reći kako je Federalno ministarstvo prostornog uređenja i Implementacijska jedinica projekta ispunilo obećanje koje smo dali u travnju prigodom potpisivanja Sporazuma o razumijevanju. Naravno, zahvalnost dugujemo i predstavnicima Hercegovačko-neretvanske županije kao i samim korisnicima koji su prepoznali značaj ovog projekta i uložili velike napore da ovaj projekat i službeno pokrenemo upravo sada”, kazao je federalni ministar Martić.

Herceg i ministar Martić izrazili su nadu u to kako će odabrani izvođači radova opravdati ukazano povjerenje i kvalitetno kompletirati radove za tri odnosno četiri mjeseca kako bi učenici i pacijenti grijnu sezonu dočekali u obnovljenim objektima, navodi se u priopćenju.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply