Potpisano pismo obaveze za energetski efikasan sistem grijanja škola u Olovu

Potpisano pismo obaveze za energetski efikasan sistem grijanja škola u Olovu

Pismo obaveze za uvođenje visoko efikasnog sistema grijanja u osnovnoj školi “Olovo” i srednjoj školi “Musa č†azim č†atić” u Olovu potpisano je danas u Sarajevu. USAID-ov projekt Ekonomija energetske efikasnosti (3E) potpisan je sa Karitasom Å vicarske, Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona i općinom Olovo. Pismom obaveze, koje su potpisali Zoran Morvaj uime USAID 3E projekta, Peter

Pismo obaveze za uvođenje visoko efikasnog sistema grijanja u osnovnoj školi “Olovo” i srednjoj školi “Musa č†azim č†atić” u Olovu potpisano je danas u Sarajevu.

USAID-ov projekt Ekonomija energetske efikasnosti (3E) potpisan je sa Karitasom Å vicarske, Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona i općinom Olovo.

Pismom obaveze, koje su potpisali Zoran Morvaj uime USAID 3E projekta, Peter Amhof i Fuad Imamović iz švicarskog Karitasa, Bernadeta Galijašević iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK i Alija Hadžiabdić, uime općine Olovo, spomenutim školama će se osigurati firma za grijanje i izgraditi kotlovnice na biomasu i toplovodi.

Izgradnju toplovoda i kotlovnice će finansirati USAID 3E nepovratnim sredstvima, a Karitas Å vicarske kreditom.

USAID-ov projekt Ekonomija energetske efikasnosti (3E) je program vrijedan 4,2 miliona dolara za promociju tehnologija energetske efikasnosti i to putem razvoja pilot projekata u objektima sufinansiranim od javnog i privatnog sektora.

Cilj pilot projekata je da se u praksi prikaže kako energetska efikasnost štedi novac potrošačima i daje najekonomičniji način smanjenja potrošnje energije. 

Vlada SAD-a je do danas, osigurala blizu 1,6 milijardi dolara pomoći ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz USAID-a.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply