Potpišite peticiju za očuvanje Hutovog blata

Potpišite peticiju za očuvanje Hutovog blata

Hutovo blato je srce života doline Neretve. U njemu živi i zimuje oko 250 vrsta ptica, a izuzetno je bogato i ribom, uključujući i endemske vrste, kao što su zubatak i podustva. Park prirode Hutovo blato je zahvaljujući svojoj izvanrednoj biološkoj raznolikosti međunarodno priznata močvara od izuzetne vrijednosti i najveće je stanište za ptice selice

Hutovo blato je srce života doline Neretve. U njemu živi i zimuje oko 250 vrsta ptica, a izuzetno je bogato i ribom, uključujući i endemske vrste, kao što su zubatak i podustva.

Park prirode Hutovo blato je zahvaljujući svojoj izvanrednoj biološkoj raznolikosti međunarodno priznata močvara od izuzetne vrijednosti i najveće je stanište za ptice selice na istočnoj obali Jadrana.

Sve izražajniji negativni utjecaji doveli su do porasta krivolova, smanjenja ribljeg fonda i populacije ptica, a močvare i jezera presušuju. Ako se nastavi dosadašnji odnos prema Hutovom blatu, ovom močvarnom ekosustavu prijeti potpuni nestanak u narednih 30 godina.

Priključite se inicijativi WWF za očuvanje Hutovog blata te svojim potpisom peticije na www.hutovo-blato.ba potaknite lokalnu zajednicu i državne institucije da se obavežu na stratešku i konkretniju pomoć za spas srca doline Neretve.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu