Poziv na okrugli stol za upravljanje otpadom

Poziv na okrugli stol za upravljanje otpadom

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA je u okviru MED programa implementira projekat ZERO WASTE PRO Promocija nula otpada, u partnerstvu sa Mrežom evropskih gradova za održivi razvoj iz Grčke. Projektni partneri su još i Naučno-istraživački centar Bistra (Slovenija), Euro-mediteranski centar za održivi razvoj NPO (Italija), Općina Bedekovčina (Hrvatska), Ambijente Italia doo (Italija), Privredna komora provincije Marsej (Francuska), Federacija

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA je u okviru MED programa implementira projekat ZERO WASTE PRO Promocija nula otpada, u partnerstvu sa Mrežom evropskih gradova za održivi razvoj iz Grčke.

Projektni partneri su još i Naučno-istraživački centar Bistra (Slovenija), Euro-mediteranski centar za održivi razvoj NPO (Italija), Općina Bedekovčina (Hrvatska), Ambijente Italia doo (Italija), Privredna komora provincije Marsej (Francuska), Federacija opština regija i provincija (Å panija), Komunalno preduzeće doo (Malta) i Okolišno prostorni servis, recikliranje i obnavljanje tla AERCA (Italija).

Projekt ima za cilj promociju svih rezultata i neposrednih ishoda partnerskih, Med i drugih projekata koje je finansirala EU, a koje se odnose na održive sisteme upravljanja komunalnim otpadom, prakse prevencije, ponovne upotrebe, recikliranja i kompostiranja otpada.

Projekt će širiti rezultate i intenziviranje primjene alata proizvedenih u više zemalja, više regija i lokalnih zajednica, sa ciljem inkorporiranja neposrednih rezultata u politike i prakse upravljanja otpadom na lokalnom i regionalnom nivou.

Navedeni cilj projekta, popularizacija održivih alata za upravljanje otpadom ostvariće se široko postavljenom partnerskom mrežom i realizacijom komunikacijske strategije koja predviđa da će rezultati biti distribuirani širom teritorije projekta i programskog područja, da će doprijeti do javnosti koja treba sredstva, know-how i iskustvo u sektoru održivog upravljanja otpadom.

U okviru navedenog projekta biće održan Okrugli sto za predstavnike opština/općina, relevatnih ministarstava i drugih institucija, te malih i srednjih preduzeća na kojem će biti predstavljene dobre prakse u vezi zelenih rješenja za upravljanje otpadom, kao i održiva rješenja za upravljanje otpadom.

Molimo Vas da potvrdite svoj dolazak na e-mail belma@serda.ba, telefon 033/652-935 ili fax 033/663-923.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply