Preko tri miliona KM za realizaciju projekta iz oblasti zaštite okoline

Preko tri miliona KM za realizaciju projekta iz oblasti zaštite okoline

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost Ministarstvu prostornog uređenja o odobravanju sredstava Gradu Tuzla, dodijeljenih Odlukom o odobravanju sredstava, za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okoline. Za projekat toplifikacije MZ Bukinje – II faza (naselje Kolone) odobreno je 927.375,94 KM dok je za toplifikaciju MZ Å ićki Brod – II faza odobren je iznos od 1.024325,69

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost Ministarstvu prostornog uređenja o odobravanju sredstava Gradu Tuzla, dodijeljenih Odlukom o odobravanju sredstava, za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okoline. Za projekat toplifikacije MZ Bukinje – II faza (naselje Kolone) odobreno je 927.375,94 KM dok je za toplifikaciju MZ Å ićki Brod – II faza odobren je iznos od 1.024325,69 KM. Također je za pilot projekat visinska zona MZ Kula (vrelovod centralna podstanica)odobreno 371.795,35 KM kao i 700.000,00 KM za toplifikaciju naselja Divkovići u MZ Bukinje.

Vlada TK dala je saglasnost o odobravanju 74.790,00 KM općini Gradačac dodijeljenih Odlukom o odobravanju sredstava za realiziranje projekta “Povećanje energetske efikasnosti putem utopljavanja zgrada organa uprave općine Gradačac”.

Odluka je donesena budući da u prošloj godini nije došlo do implementacije navedenog projekta te je zahtjev za plaćanje okončane situacije općina Gradačac dostavila Ministarstvu dana 25.3.2015. godine. U međuvremenu je donijet novi Program raspodjele namjenskih sredstava od ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za 2015. godinu.

Vlada TK također je dala saglasnost Ministarstvu prostornog uređenja kojom odobrava sredstva općini Kalesija, dodijeljena Odlukom o odobravanju sredstava za realiziranje projekta “Poboljšanje energetske efikasnosti zgrade općine Kalesija”, u iznosu od 49.842 KM.

Vlada je dala saglasnost o odobravanju iznosa od 149.994,81 KM općini Gračanica dodijeljenih Odlukom o odobravanju sredstava za realiziranje projekta “Utopljavanje objekta sportske sale Luke u Gračanici”.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu