Profine BH doo

Profine BH – TROCAL, KÖMMERLING i KBE, sa jakim markama lideri smo na tržištu PVC profila za sisteme prozora i vrata u Bosni i Hercegovini. Sada već davne 1995. godine, prvi PVC prozori od TROCAL-a su ugrađeni na objekte u Bosni i Herecegovini, da bi 1998. godine na tržištu se pojavila firma HT TROPLAST BOSNA

Profine BH – TROCAL, KÖMMERLING i KBE, sa jakim markama lideri smo na tržištu PVC profila za sisteme prozora i vrata u Bosni i Hercegovini.

Sada već davne 1995. godine, prvi PVC prozori od TROCAL-a su ugrađeni na objekte u Bosni i Herecegovini, da bi 1998. godine na tržištu se pojavila firma HT TROPLAST BOSNA d.o.o, kao kćerka firme HT TROPLAST AG sa sjedištem u Troisdorfu, Njemačka.

1999. godine pod okriljem HT TROPLAST AG dolazi i KBE da bi im se godinu kasnije, 2000. godine, pridružio i KÖMMERLING, kada se zajedničkim snagama (sinenergie) osniva nova kompanija sa tri jake marke: Profine GmbH, čime HT TROPLAST BOSNA postaje Profine BH d.o.o.

Osnovna djelatnost firme je prodaja PVC profila, pribora i okova za proizvodnju PVC prozora i vrata, grilja, roletni, kliznih i harmo stijena, PVC unutrašnjih vrata te unutrašnjih i vanjskih prozorskih klupica.

Zemlje uvoza su pored Njemačke, Austrije i Grčka, Turska, Italija… dok smo istovremeno postali značajan izvoznik aluminijskih profila za naše sisteme, kombinacija aluminija i PVC-a, kao i PVC profila presvučenih dekorativnim folijama u boji. Takođe sa partnerima iz BiH izvoznici smo u različite zemlje Europske unije.

Kontakt info:

profine BH d.o.o.

Magistralni put A-33

75270 Živinice

 

Tel.: +387 35 304 600

Fax: +387 35 304 601

 

profine.bh@profine-group.com

www.profine.ba

 

Link za proizvod:

http://www.trocal.ba/trocal-88, http://koemmerling.ba/88,

 

Opis proizvoda:

Veličina sama po sebi, nije vrijednost, ali može osigurati osnovu za jedinstven iskorak u kvaliteti i povećati učinkovitost, kao što je to slučaj sa 88+, novom generacijom profila za PVC prozore. Optimalna dubina ugradnje od 88 mm za PVC prozorske profile znači prije svega sljedeće: priključak novim dimenzijama objekata. Usmjeren je ka zahtjevima dizajnu orijentiranih modernih arhitekata, idejama investitora koji cijene estetiku i zahtjevima budućnosti, kada će se od prozora očekivati maksimalni učinci. 88+ je mjerilo za sve, kod visokih zahtjeva i kod superiornosti koja teško može biti dostignuta i sa većim dubinama ugradnje.

Karakteristike nove generacije 88+, PVC profila za prozore i vrata:

· Uf vrijednost krila sa metalnim ojačanjem 1.0 W/(m²K),

· Dosljedna šestokomorna tehnologija ne samo kod profila krila i štoka, nego na svim funkcionalnim nivoima. Komore su dimenzionirane za optimalnu toplinsku izolaciju.

· Poboljšane Uw vrijednosti, manje kondenzacije i veće površinske temperature za veću udobnost. Uw vrijednost na nivou pasivne kuće i ispod 0,8 W/(m²K).

· Vitke vidne linije prozora za puno dnevnog svjetla.

· Tri nivoa dihtovanja sa termičkim srednjim dihtungom i inovativnim dihtungom u falcu krila, osiguravaju dobru nepropusnost kod pljuskova, optimalnu zaštitu na udar vjetra i superiornu zvučnu izolaciju.

· Pričvršćivanje prozora pri ugradnji kroz specijalne priključne komore u dijelu zaštićenom od vanjskih vremenskih uslova.

· Niski zahtjevi održavanja okova prozora koji je sada smješten iza srednjeg dihtunga i zaštićen od vremenskih uslova.

· 88 mm dubine ugradnje za maksimalnu zvučnu izolaciju.

· Raspon za ostakljenje od 2454 mm, za trostruka i specijalna stakla.

· Osigurani prihvatnici okova za izvanrednu zaštitu od provale.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply