Prvi put u Bosni i Hercegovini

Prvi put u Bosni i Hercegovini

Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti Energis je organizator obilježavanja Sedmice održive energije Evropske unije, što je prvi put da se ovaj događaj dešava Bosni i Hercegovini. Centralni događaj pod nazivom “žMoja kuća budućnosti” će se održati 11. i 12. aprila na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI centra) u Sarajevu

Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti Energis je organizator obilježavanja Sedmice održive energije Evropske unije, što je prvi put da se ovaj događaj dešava Bosni i Hercegovini.

Centralni događaj pod nazivom “žMoja kuća budućnosti” će se održati 11. i 12. aprila na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI centra) u Sarajevu i na njemu će biti predstavljena posljednja dostupna dostignuća energetske efikasnosti. “žMoja kuća budućnosti” prvenstveno ima edukativni karakter, sa ciljem da se jednostavno i sadržajno prikažu metode i rješenja koja značajno doprinose uštedi energije. Drugi značajni element događaja je prezentacija obnovljivih izvora energije koji su primjenljivi u prosječnom domaćinstvu.

Približavanje i prezentacija mjera energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije je ključno za masovniju implementaciju u Bosni i Hercegovini, što je jedan od osnovnih zadataka Evropske unije u ovoj oblasti. Centar Energis je spreman za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima čija je osnovna djelatnost u skladu sa temom događaja.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply