RS izdvaja 55 mil EUR za projekte zaštite od poplava i životne sredine u 2017.

RS izdvaja 55 mil EUR za projekte zaštite od poplava i životne sredine u 2017.

Direktor Voda Srpske Milan Kikić najavio je da će ove godine biti realizovani projekti s ciljem zaštite od poplava i očuvanja životne sredine u vrijednosti do 55 mil EUR.

Kikić je napomenuo da je riječ o projektima koji se sprovode posredstvom Evropske investicione banke (EIB). On je naglasio da je početkom godine ugovoren i najznačajniji projekat koji se finansira iz EIB-a, a riječ je o rekonstrukciji crpnih stanica, vrijedan 18,4 mil KM.

– Ugovorili smo i mjere koje se tiču uređenja korita rijeke Velike Usore u Tesliću i rijeke Tavije u Kostajnici, vrijednosti 2,5 mil KM – rekao je Kikić u Bijeljini povodom Svjetskog dana voda, 22. marta.

Kikić rekao je da su tokom prošle godine kroz razne projekte Vode Srpske rekonstruisale oko 150 kilometara primarne kanalske mreže na području RS. Prema njegovim riječima, 2016. je bila najuspješnija u radu ove ustanove.

– U prošloj godini imali smo stabilno poslovanje, te smo ostvarili prihode od 8,6 mil KM i rashode od 8,4 mil KM – rekao je Kikić.

Kikić je podsjetio da su Vode Srpske učestvovale i u uređenju korita rijeke Janje u Semberiji, u dužini od osam kilometara, a vrijednost tih radova je 14 mil KM.

– Očekujemo da će početi radovi na regulaciji korita rijeke Janje u opštini Ugljevik, te da će sve započeto u 2016. godini biti završeno – rekao je Kikić.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply